Vitamina C

by Roxana
0 comentarii

Vitamina C

Vitamina C, cunoscută și ca acid ascorbic, este un nutrient vital necesar pentru buna funcționare a corpului. Este o vitamină hidrosolubilă, ceea ce înseamnă că se dizolvă în apă și nu este stocată în organism în cantități mari. Prin urmare, necesită o aprovizionare constantă prin dietă sau suplimentare.

Această vitamină îndeplinește o serie de funcții importante în organism. Ea este esențială pentru producerea de colagen, o proteină care ajută la menținerea pielii, a tendoanelor, a ligamentelor și a vaselor de sânge sănătoase. De asemenea, este crucială în procesul de vindecare a rănilor și de menținere a cartilajelor, a oaselor și a dinților sănătoși.

Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant puternic, ceea ce înseamnă că protejează celulele corpului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, care sunt produși atunci când corpul descompune alimente sau este expus la radiații sau fum de tutun. Antioxidanții pot ajuta, de asemenea, la prevenirea sau întârzierea dezvoltării anumitor tipuri de cancer, boli de inimă și alte boli.

În plus, vitamina C îmbunătățește absorbția fierului din alimentele pe bază de plante și contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, ajutând corpul să reziste la infecții.

Câteva surse alimentare bogate în vitamina C includ citricele (cum ar fi portocalele și grapefruitul), căpșunile, kiwi, ardeii, roșiile și fructele de pădure, precum și legumele cu frunze verzi, cum ar fi broccoli și spanacul.

O deficiență severă de vitamina C poate duce la scorbut, o boală rară dar potențial severă, care cauzează sângerări ale gingiilor, vânătăi ușoare și oboseală.

În domeniul îngrijirii pielii, vitamina C este folosită adesea în seruri și creme datorită proprietăților sale antioxidante și de stimulare a producției de colagen, contribuind la luminozitatea și elasticitatea pielii.

Top 3 seruri cu vitamina C:

  1. Ser Apa+ Radiance, 30ml, Synergy Therm

2.  Serum C-Glow, 30 ml, Geek&Gorgeous

3.  Nuoderm-Ser cu Vitamina C 15% Glow Formula, 30ml

Vezi beneficii retinol.

Related Posts

Lasă un comentariu