Beneficii retinol

by Roxana
0 comentarii
retinol beneficii

Beneficii retinol

Retinolul și retinalul sunt ambele derivate ale vitaminei A, cunoscute sub numele generic de retinoizi. Acestea sunt renumite în industria cosmetologiei și dermatologiei pentru proprietățile lor excepționale în îngrijirea pielii.

Retinolul este o formă populară de retinoid utilizată în produsele de îngrijire a pielii. Funcționează ca un exfoliant chimic, ajutând la îndepărtarea straturilor superioare de piele, stimulând în același timp regenerarea celulară și producția de colagen. Prin urmare, retinolul poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor, îmbunătățind totodată textura și luminozitatea pielii. Mai mult, poate contribui la controlul acneei și la minimizarea aspectului porilor.

Pe de altă parte, retinalul, cunoscut și sub numele de aldehidă retinoică, este o altă formă de vitamina A care este mai aproape de forma biologic activă a vitaminei A (acidul retinoic) în comparație cu retinolul. Asta înseamnă că pielea îl poate utiliza mai direct, făcându-l potențial mai eficient și mai rapid în producerea de rezultate, cu toate acestea, studiile sunt încă în curs de desfășurare pentru a determina eficacitatea retinalului în comparație cu retinolul.

Deși aceste substanțe oferă numeroase beneficii, ele pot provoca și sensibilitate la piele, inclusiv înroșire, descuamare și uscăciune, în special la începutul utilizării. În plus, atât retinolul cât și retinalul pot face pielea mai sensibilă la soare, motiv pentru care este esențial să se utilizeze protecție solară pe timpul zilei atunci când se utilizează aceste produse. În concluzie, retinolul și retinalul sunt unelte puternice în îngrijirea pielii, dar trebuie folosite cu prudență.

Top 3 creme cu retinal:

  1. Serum Revive Retinal 0.05%, 30 ml, Synergy Therm

2.  Geek & Gorgeous A-Game5 Ser anti-imbatranire cu retinol 0,05%, 30 ml

3.  Cremă cu 0.3% Retinol si 2% Bakuchiol Youth Formula, 50ml

Vezi si beneficii acid hialuronic.

Related Posts

Lasă un comentariu