Top beneficii bakuchiol

by Roxana
0 comentarii

Bakuchiol este o alternativă naturală la retinol, o substanță utilizată pe scară largă în produsele de îngrijire a pielii pentru a combate îmbătrânirea. Aceasta este derivată din semințele și frunzele plantei Psoralea corylifolia, și este apreciată în special de cei care doresc beneficiile retinolului, dar sunt sensibili la acesta sau caută alternative mai blânde și naturale.

Beneficiile bakuchiolului includ:

  1. Stimularea colagenului: La fel ca retinolul, bakuchiolul a fost demonstrat că stimulează producția de colagen în piele, care este esențial pentru elasticitate și tinerețe.
  2. Proprietăți antioxidante: Bakuchiolul are proprietăți antioxidante care ajută la protejarea pielii împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi, care pot accelera îmbătrânirea.
  3. Reduce ridurile și liniile fine: Deoarece stimulează producția de colagen, bakuchiolul poate ajuta la reducerea ridurilor și liniilor fine.
  4. Proprietăți antiinflamatorii: Bakuchiolul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, care pot fi benefice pentru persoanele cu probleme de piele inflamatorii, cum ar fi acnee sau rosacee.
  5. Toleranță mai bună decât retinolul: Mulți oameni găsesc că retinolul poate fi iritant pentru piele, în special la începutul utilizării. Bakuchiolul oferă multe dintre aceleași beneficii, dar fără iritare.
  6. Sigur pentru utilizarea pe timpul zilei: spre deosebire de retinol, care se degradează la lumina soarelui și poate crește sensibilitatea pielii la soare, bakuchiolul poate fi utilizat în siguranță pe timpul zilei.

În orice caz, înainte de a începe să folosiți orice nou produs de îngrijire a pielii, este întotdeauna recomandat să discutați cu un dermatolog sau cu un alt specialist în îngrijirea pielii.

Top 3 creme cu bakuchiol:

     Crema pentru fermitate Bakuchiol Firming, 50ml, Transparent Lab

        Hidratant cu bakuchiol, alternativ la retinol, The Inkey List

 

       Bakuchiol serum 30ml, Synergy Therm

Aici poti vedea si beneficiile retinolului.

 

Related Posts

Lasă un comentariu