Top beneficii acid azelaic

by Roxana
0 comentarii
acid azelaic

Acidul azelaic este un ingredient activ utilizat în tratamentele pentru piele datorită numeroaselor sale beneficii. În funcție de concentrație și de formula produsului, poate fi folosit pentru a trata diverse probleme ale pielii. Iată câteva beneficii ale acidului azelaic:

  1. Tratează acneea: Acidul azelaic are proprietăți antibacteriene care ajută la tratarea acneei. Inhibă creșterea bacteriilor care pot cauza acnee și ajută la reducerea inflamației.
  2. Reducerea roșeței: Acidul azelaic este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea roșeței. Este deosebit de util pentru persoanele cu roșeață și inflamație asociate cu rozaceea.
  3. Egalizează tonul pielii: Acidul azelaic poate ajuta la reducerea producției de melanină, pigmentul care dă culoarea pielii. Aceasta poate fi de ajutor pentru cei care au probleme cu decolorarea pielii sau petele pigmentare.
  4. Exfoliere chimică: La fel ca alte acizi pentru îngrijirea pielii, acidul azelaic funcționează și ca un exfoliant chimic. Ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de la suprafața acesteia, promovând astfel un aspect proaspăt și luminos.
  5. Benefic pentru pielea sensibilă: Acidul azelaic este, de asemenea, cunoscut pentru a fi mai blând decât alte acizi pentru piele, ceea ce îl face potrivit pentru persoanele cu piele sensibilă.

Deși acidul azelaic este considerat în general sigur pentru utilizare, întotdeauna este recomandat să încercați un test de pată înainte de a încerca un nou produs de îngrijire a pielii pentru a vă asigura că nu provoacă iritații. În plus, pentru orice problemă majoră de piele, ar trebui să vă consultați cu un dermatolog.

Top 3 seruri acid azelaic:

  1. Ser cu acid azelaic din gama Apa+, 30ml, Synergy Therm

           2.  Ser aPAD 20% Azeclair, 30ml, Geek&Gorgeous

3.  AZELAIC ACID 10%

Daca vrei sa aflii detalii despre alte produse pentru skincare intra aici

Related Posts

Lasă un comentariu