Tartă delicioasă cu urzici, spanac și leurda: cum să te bucuri de beneficiile verdeturilor de primăvară

by Roxana
0 comentarii
Tartă delicioasă cu urzici, spanac și leurda: cum să te bucuri de beneficiile verdeturilor de primăvară

Cum se prepară o‍ tartă‍ delicioasă cu urzici,⁢ spanac și ‍leurda?

Primăvara⁣ este anotimpul perfect pentru a ne bucura de verdeturi proaspete și hrănitoare. Urzicile,⁣ spanacul și leurdă ⁤sunt doar câteva dintre⁢ verdeturile⁣ care își ⁤fac apariția în această perioadă și ⁢care⁤ ne pot oferi o ⁢mulțime de ​beneficii pentru sănătate. De‍ aceea, astăzi‌ vă propun să‌ descoperim împreună cum să ne bucurăm de aceste ingrediente delicioase, într-o tartă​ savuroasă care va cuceri cu siguranță papilele⁢ gustative.

Beneficiile verdeturilor​ de primăvară

Urzicile, spanacul și⁣ leurda sunt trei plante cunoscute pentru proprietățile lor nutriționale remarcabile. ⁤Urzicile sunt bogate în vitamine (A, C, K), fier, calciu și antioxidanți,‍ fiind⁢ cunoscute pentru efectul lor detoxifiant asupra organismului. Spanacul⁢ este ‍o ⁣sursă excelentă ⁤de vitamine (A, C, ⁢K), ‌fier, calciu, magneziu⁤ și fibre, ajutând la menținerea sănătății pielii, a⁣ vederii și a sistemului imunitar. Leurda, cunoscută și sub ⁣numele de usturoi sălbatic, conține substanțe active cu proprietăți⁢ antibiotice și detoxifiante, ‍fiind ​un ​aliat de nădejde în⁢ combaterea infecțiilor și a toxinelor din organism.

Cum‍ să te bucuri de beneficiile verdeturilor de primăvară

Pentru a te bucura ⁢din plin de beneficiile​ verdeturilor de primăvară, poți pregăti ​o‍ tartă delicioasă⁣ cu urzici,⁣ spanac ⁢și leurdă.⁤ Iată cum ⁤poți face acest preparat simplu și aromat:

Ingrediente:

– 200 g urzici fierte și tocate

– 200 g ⁢spanac proaspăt tocat

– ‌100 g leurdă tocată

-⁢ 1 ceapă tocată

-⁢ 3 ouă

– 200 ml smântână

– 200 g brânză de‌ vaci

-⁣ sare, piper, nucșoară⁢ după gust

– aluat foietaj

Mod de ⁢preparare:

1. ⁤Încălzește cuptorul⁤ la 180°C ‌și tapetează ⁣o formă de tartă cu aluatul foietaj.

2. Într-o tigaie, călește ceapa tocată în ‍ulei de măsline până devine transparentă.

3. Adaugă urzicile fierte și tocate, spanacul‍ tocat și leurda tocată, și lasă-le să se călească împreună câteva minute.

4. Într-un ⁣bol, amestecă ouăle, smântâna, brânza de vaci și condimentele, apoi ‍adaugă legumele ‌călite și amestecă bine.

5. Toarnă compoziția rezultată peste aluatul din formă și nivelează-o cu o spatulă.

6. Coace‍ tarta timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când aluatul devine aurie și crocantă.

Această ⁣tartă cu urzici, spanac și ⁤leurdă este nu doar delicioasă,‌ ci și plină de nutrienți ​benefici sănătății tale. Poți ‍să o servești ca atare sau alături de o salată ⁢proaspătă ‌de primăvară, pentru un⁤ prânz sau o⁤ cină savuroasă.

Concluzie

Verdeturile de primăvară precum urzicile,⁢ spanacul și ​leurda sunt adevărate comori ale naturii, pline⁣ de vitamine, minerale și antioxidanți benefici pentru sănătatea noastră.‌ Prin includerea acestor ingrediente în rețete ⁤delicioase precum tarta propusă astăzi, ne putem‌ bucura de ​un aport adecvat de⁢ substanțe ⁢nutritive esențiale.

Așadar, nu⁢ ezita ⁢să încerci această tartă cu urzici, spanac și ​leurdă și să te bucuri de aroma‍ și beneficiile verdeturilor ‌de primăvară pentru sănătatea ta! Cu siguranță vei fi plăcut surprins de combinația lor savuroasă în această rețetă simplă și hrănitoare.

Related Posts

Lasă un comentariu